fredag 14 oktober 2011

HASTIGHETSMÄTARE BOTTNAR STRAX UNDER 260 KILOMETER

KOLLA KOMPRESSORN OVANPÅ 289:AN

FRÄCK BIL JÄTTEFRÄCK



















Efter en resa till USA så tar det emot att komma igång på hemmaplan men nu Fredagskväll fick jag ett argt samtal från en vän i Gällivare som lessnat på att trycka på News knappen utan att nått hänt..... men vi ska skärpa upp oss så att det händer nått här varje dag en längre tid.







Jag kommer fylla på denna tomma vecka och även framledes ta med kort från den senaste USA resan, främst är det väl Mc Coy vi ska berätta lite mer om.







I veckan har vi fått åtnjuta nöjet att spana in en Studebaker Golden Hawk 1958 i den finaste färgkombinationen på denna bil (Guld/Vit)


I Sverige finns idag innan denna två Golden Hawk registrerade.


Den första registrerades redan här som ny och har haft samma ägare sedan Torsdagen den 22 Februari 1979 och lär vara ett intressant inslag i gatubilden i Tomelilla. Vilken färg den har är okänt för mig.



Den andra kom nuvarande ägare hit med Tisdagen den 24 Mars 1981 från USA och den är vit till förgen och har fortfarande samma ägare i Rimbo.











Nu den tredje hamnar i Bergby strax norr om Gävle






Samtliga tre är Golden Hawk och är 520 cm lång 181 cm breda de har totalt fem passagerare och thänstevikten inkl full tank (68 liter) och förare är 1790 kilo







Bilen har dessutom kompressormatad V8:a på 289 kubiktum som ger 275 hästkrfter vid 4800 RPM. Bilen har plats för fem passagerare och den är one of a kind.... One of One






Bil