fredag 4 november 2011

En del bilder gör att bilarna ser extra fina ut och denna bild som någon skickat in och som vill veta hur många stw av Oldsmobile som finns i Sverige har verkligen skickat en vacker bild på en otroligt vacker bil.

Bilen är en Oldsmobile Super Eighty Eight Four Door Hardtop Station Wagon 1957 och var den lyxigaste stationsvagnen märket erbjöd 1957.

Tillverkades i ett utförande (6P) i 8981 exemplar och i Sverige finns fyra exemplar av denna modell ( men en av de fyra är regad som sedan ej som stw?)
Av den billigare (ser likadan ut nästan skiljer bara lite i utrustning) Oldsmobile Golden Rocket Eighty EightFour-Door Station wagon tillverkades i två utföranden (4dr Sedan 5092 ex) och ( 4dr HT 5787 ex). Av dessa två finnns det också bara fyra exemplar men här är alla korrekt registrerade som stationsvagn men norterbart är att de fyra kan både vara vanliga 4dr stolpe stationsvagnar eller 4dr HT stw. Jag gissar det är två av varje.

Svaret blir att det finns åtta exemplar av 1957 Oldsmobile Stationsvagn i Sverige Där två är 4dr stw och sex är 4dr HT stw.

Förö övrigt är en av mina favoritbilar Oldsmobile Super 88 två dörrars stolpe 1957 men det är en helt annan historia........