måndag 30 april 2012

Cadillac Fleetwood Series Sixty Special 4dr HT Sedan 6P 1961









Cadillacs I särklass populäraste lyxbil I 4 dörrars utförande 1961 var just denna. Tillverkades i hela 15500 exemplar trots att priset 6233 USD bara var några hundringar billigare än Eldorado Biarritz Cabben. 1961 fick denna bil en 390 motor med fyrportare som gav 325 hästkrafter vid 4800 RPM. Och bakom hängde Cadillac 4 växlade automat.

Tankrymd ca 80 liter och bränsleförbrukningen brukar ligga runt 1,2 trots att denna bjäse brukar ha en tjänstevikt på ca 2300 kilo.

Det dröjde länge innan den första bilen kom till vårt land ända till Fredagen den 12 September 2003 men sen har det släppt och rullat in i en strid ström den senaste som rullade in kom Torsdagen den 23 juni 2011 klockan 15 så idag finns i Sverige  exakt tio exemplar av denna modell från Klagstorp i Söder till Järpen i Norr och Visby i Öster samt  Vargön i väster. Detta nu nya exemplar kommer vara hemmahörande i Stockholm med förhoppningsvis besök till hemorten Vilhelmina

Vanligaste färgen är Svart som fyra av de tio är. Gul är ovanligast med endast en. 


Just denna bil har en Vilhelmina pöjk köpt  för sina surt förvärvade slantar i stora staden Stockholm där han nu verkar. Han tror detta blir det optimala fordonet på Sveavägen och visst kommer det att synas detta ekipage

Bilen står nu i Los Angeles på Nordtrafiks terminal för vidare transport till Göteborg dit vi räknar med att den landar i början av juni.

Killen som köpt den heter Anderz och han är synskadad med stor portion humor, han skrattar på telefon när han säger jag har ju köpt den osedd…. Men min fru som brukar gilla vackra ting…. Säger den är vacker och jag litar på hennes goda omdöme skrattar han vidare.

Vill ni se mer är här några fina youtubelänkar




http://www.youtube.com/watch?v=GvrVOMoiAHQ&feature=colike