tisdag 1 oktober 2013

BILSPORT 21 2013Kommer skriva lite om biltidningar som kan vara intressant för oss läsare på USAbil.nu och först ut blir
NUMMER 21/2013 AV TIDNINGEN BILSPORT KOM TILL PRENUMERANTERNA I TORSDAGS MEN FINNS I BUTIKERNAS TIDNINGSSTÄLL FOM TORSDAGEN DEN 3 OKTOBER.
När jag hinner och det passar kommer jag skriva om en tidning som betytt otroligt mycket för mig. Först 1976 eller 1977 så fanns det posters på alla bilar som deltog i Bilsports Tävling ”SVERIGES SNYGGASTE BIL”  och dessa posters tejpade jag i tak och på väggar i mitt pojkrum hemma i Malgomaj.  Så Bilsport blir först.

Tidningen kostar som lösnummer  59 kronor och löper över två veckor 3 Oktober tom 16 Oktober  i detta nummer är det 86 sidor.
Tidningen är bred och täcker bra upp många inriktningar för fordonsintresserade och detta nummer ger läsaren både glimtar från
Nybilsvärlden med bla frågor om mijöbilar och Dieselmotorer
Formel 1
Racerförare Kenny Bräck
Minivaxtest
Dragracing
Lastbilsträff Custom Lastbilar
Sen flera trevliga artiklar som både berättar om Människor och deras bilar där berättelsen om Fynny  Car förarenJonnie Lindgren sticker ut extra  på ett utmärkt sätt.
Fyndbörsen är alltid bra då det är bilar som är till salu som ibland inte funnits på www.usabil.nu

BÄSTA ARTIKELN GATBILSREPORTAGE NR 321 I UMEÅ
Är det nio sidor långa Gatbilsreportaget som Bilsport gjorde i Umeå  ett kort besök
Så just i Umeå lär det vara extra svårt dessa veckor att få sig ett lösnummer av tidningen Bilsport. Hörde någonstans att de säljer fyra gånger fler lösnummer i den stad som just för tillfället publiceras och det verkar ju troligt.
Reportaget beröt förutom gruppbilden  15 bilar lite närmare och intressant är att av dessa 15 bilar är det bara fem som har amerikanskt ursprung och övriga tio kommer  är bilar från andra länder än USA.
Speglar ju tidningen Bilsport ganska bra, man har behållit en del av USA bilarnas tidigare nästan totala dominans och plockat in mer om bilar som syns på stan en Fredagskväll.
Men härligt att de uppmärksammat Epa traktorerna med en bild för det är dessa bilentusiaster som ska ge oss roliga motorhändelser i framtiden.
Bilsport är lite allt om alla och när man läser den så blir man aldrig riktigt missnöjd men ej heller Helt nöjd, detta med ett perspektiv från en riktigt stor USA bilsnörd.
Sören Fjellstedt för www.usabil.nu