onsdag 1 april 2015

GROUND WASP MOPED SOM GÅR PÅ NITRO........

 
Ground Wasp

Som ni sett i artiklar på flera håll har några lantisar fixat och donat med stjärnmotorer och skapat flygdonet Double Wasp och deras kusin i stan som älskar doften av Nitro  har använt en mindre motor och fixat till den på sin Moped och på mopedrallyn i trakten där han bor tävlar man om att få köra bakom honom för  doften är som att komma till himlen  sa en känd Dragracingförare…..

Mopedens motor hade rasat och nu ville han få den gå bättre och fortare men framförallt roligare och då passade denna motor och tillbrehör perfekt.

 

Här är ägarens beskrivning av åkdonet…..

FEM CYLINDRIG MOPEDMOTOR……

Man räknar runt 1 Hk/cylinder och med nuvarande drevning gör den runt 50 km/h. Mätt med ögonmått :-)

Skall dreva den för lite högre hastighet längre fram. Den varvar som tusan just nu. Där är inte något jättebra vridmoment, så det är en avvägning man får göra.

DRIVS AV NITRO SOM BLANDAS SJÄLV……

 

Dyrare att köra än den största Cadillac du kan hitta. Runt 4-5 liter/timme och soppan kostar cirka 35 kr/l och då har jag ändå blandat själv. Perfekt Blandning är  76% metanol, 17% ricinolja och 7% nitro.

 

Håller på att bygga nytt avgas till den just nu. Blir ett 5-1 system för bättre genomströmning och effekt + ljud. Lovar att återkomma med länk till film när det är klart.