torsdag 24 mars 2016

Chevrolet Impala Two-Door Hardtop Sport Coupe 5P 1965


Chevrolet Impala Two-Door Hardtop Sport Coupe 5P 1965

 

Chevrolet pressade rekordmycket bilar totalt för modellåret 1965, Nu i efterhand kan man inte få reda på hur många som gjordes av en speciell modell och utförande men vi kan få reda på olika kaross typers produktion och just 2dr HT tillverkades i 558 459 exemplar. En helt osannolik  siffra som gjort att  det finns fortfarande tillgång på  både bra och dåliga bilar och till Sverige har det kommit många med åren och tom dags dato har det redan hunnit registreras 198 exemplar av exakt denna modell och då är den på bilden inte inräknad. En god gissning är att www.nordtrafik.se importerat de flesta så också denna som nyligen åkt sin ljungfrufärd till sjöss från Solens California.

 

Hoppas ni vill veta lite mer om Jörgens nya bil! här är vad vi hititintills vet om vagnen:

 

General Motors i Los Angeles gav i början av 1965 en kaross order till företaget ”Body By Fisher” att bygga en kaross med modellkoden 6437 (Impala 2dr Sport Coupe.

Under fjärde veckan  i Mars 1965 som bestod av fem arbetsdagar Måndag tom Lördag 22 tom 27 Mars 1965 för exakt 51 år sedan  byggdes karossen som kaross nummer 14833 hos Body By Fisher i Los Angeles (Van Nuys) karossen lackerades helt i färgen Ermine White med en Turkos Tyg/Vinyl inredning med vanligt värmesystem styr och bromsservo, tonade rutor och mekaniska fönsterhissar. Den kom i slutet av veckan transporteras över till Chevrolets sammansättningsfabrik på samma gata för att där monteras ihop  som Chevrolet 1965 nummer 64788 på den fabriken. Vi gissar den rullade ut  omkring sista Mars 1965 och att den såldes i Los Angeles området  där den sen kom att rulla i trafik till och från under de kommande 50 åren. Bla har man totalrenoverat bilen, man har behållit färgen Ermine White men lagt i en smakfull Röd inredning. Motorn en 327 kubiktum stor V8a  som en vårdag 1965 gav 300 hästkrafter lär idag ge några mer då allt är omsorgsfullt renoverat och balanserat.

Men i början av 2016 hände något som kom att förändra bilens förutsättningar totalt  Jörgen hittade en annons och  efter mycket funderande och med hjälp både från här och där gjorde han slag i saken och köpte bilen. Kontaktade www.nordtrafik.se som tog sig an att bärga hem hans nyfunna skatt.

 

Bilen stängdes in i en container och lastades på stora båten som transporterade bilen ut från den stad som varit Bilens hem de första 51 åren Los angeles ner efter stilla havet för att sen glida genom panama kanalen för att till sist korsa atlanten.

Vi finner bilen när den lossats i Göteborg och äntligen är hon fri men resan är inte riktigt slut än…… Den kommer lastas på lastbil och köras till Stockolm där den nya lyckliga ägaren tar emot och efter att han ordnat med regbesiktning kommer den helt säkert synas nån gång då och då på Sveavägen för att än en gång få ta emot beundrande blickar!

VÄLKOMMEN TILL SVERIGE DU VACKRA FINA IMPALA SPORT COUPE 1965 HÄR HAR DU MÅNGA KOMPISAR!!