tisdag 22 mars 2016

MERCURY COMMUTER 4DR STATION WAGON 1967


www.nordtrafik.se har transporterat hem en av den finaste 60 tals stationsvagn jag sett under detta år nämligen denna Mercurury Commuter Four-Door Station Wagon 6P 1967.

 En vårdag 1967 byggdes denna på Mercurys sammansättningsfabrik i St Louis, Missouri, USA. Den byggdes Onsdagen den 19 April 1967 Bilens inredning är då som nu en tyg/galon inredning i färgen Ivy Gold men titta noga på bilden då som nu är färgen Light Green och det är nog den ljusaste Grön färg jag sett. Bilen sändes troligt med tåg till Mercurys säljdistrikt i California nämligen Los Angeles där den  hämtades upp av en förväntasfull köpare.

 Under de 49 år den rullat i Los Angeles har den hunnit avverka  i genomsnitt  272 mil per år så när den  Lämnade Los Angeles  hade den kommit upp i drygt 13200 mil. Vi hoppas det blir några fler mil per år nu när den hamnar i Svenska Metropolen Skoghall där den nya ägaren Morgan tålmodigt väntar. Så fina bilar som kommer till vårt land. Exakt i detta utförande/årsmodell byggde Mercury endast 3447 exemplar och i vårt land finns det endast ett exemplar innan denna, men den  kom till Sverige redan 1970 och har under dessa år  hunnit ha 27 ägare så en inte för vågad gissning är att bilen på bild är det finaste exemplaret i Sverige.

 

VÄLKOMMEN!!