söndag 21 augusti 2016

Chevrolet Bel Air 1960

 Chevrolet Bel Air Four-Door Sedan 6P 1960.
Just denna bil började Livet  för nästan exakt 56 år sedan. För under andra veckan i Augusti 1960 tillverkades denna Kaross på Body By Fishers Fabrik i Janesville,Wisconsin,USA  som kaross nummer 42190 i färgerna White over Sultan Copper med Coppar färgad inredning i Tyg och vinyl för att kort därefter på Chevrolets fabrik i samma stad  sammansättas som Chevrolet 1960 nummer 185929. Bilden visar hur en 59a paras med ramen på Chevrolets fabrik.
Efter det finns ingen känd historia vi kan misstänka den rullat som bruksbil till för några år sedan där någon fick tag på bilen och han customiserade bilen genom att sänka karossen  lägga en inredning i Vitt och Copparfärgad Flake Galon i Tuck`n roll ribbor samt minst femtio andra customknep. Bilen är fortfarande vit över Coppar men omlckerad för max 5 år sedan.
Bilen hittades av en tös från Arboga på  usabil.nus  hemsida. Bilen stod i USA men hon tog modet till sig och köpte den efter sett ett gäng kort  och när bilen kom  var hon nervöst överaskad  Bilen var mycket bra och hon är mer än nöjd med köpet  när hon kryssade hem mot  Arboga med sin familj den varma sommarkvällen.
Inredningen är plastöverdraget copparfärgat flake  vilket gör den om möjligt ännu tuffare.
Georg Barris gillade flake inredningar och många av hans bilar har varit i vitt och koppar. Vi tror inte denna bil är byggd av honom men helt säkert har han inspererat och på instrumentbrädan finner vi hans namteckning som är gjord av mästaren själv och precis som Du och jag gillar han nog bygget!!
Så roligt med nya fräna bilar som kommer in i vårt land!    VÄLKOMMEN till Sverige!